![]() |
Bir Anne Öldü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Anne ÖldüTepeören Köyü’nün yoksul ailelerinden birinin kızıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmiyorum ben, başkaları da bilmiyor ; gönlünde bir prens var mı- yok muydu ? Manda arabası koşan köylü babası, uzaktaki bir köyün ekmek fırınına çalı- yıngıl taşır, karşılığında sıcacık beyaz ekmekler getirirdi evlerine ![]() ![]() Yine uzak bir köyün, zengin ailelerinden birinin tek çocuğuna istediler Hüsniye’yi ![]() ![]() ![]() Yıllarca şiddet gördüğü, hor görüldüğü, ezildiği söylendi koca evinde, hem eşi hem de kaynanası tarafından ![]() ![]() ![]() ![]() Üç oğlu bir kızı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç oğlunu, bir de kızını evlendirip torunlar sahibi bile oldu ![]() ![]() ![]() ’Kocamdır, çocuklarımın babasıdır’ deyip elinden geldiğince baktı ona ![]() ![]() Göçüp gittiğinde kocası, herkes ’ Kurtuldu kadın, artık hayatını yaşar’ dedi ![]() ![]() ![]() ![]() En son, safra kesesi ameliyatı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Oğulları doktordan doktora, hastahaneden hastahaneye koşturdular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son gün kız kardeşi, onun kızı ve kendi kızı yalvar yakar girebildiler yanına ![]() ![]() ![]() ![]() Helâlleşip ayrıldıklarından bir kaç saat sonra ölüm haberi ulaşmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ’Annemin, babamın yanına gömün beni ![]() ![]() ![]() ’Çilesi kaldığı yerden devam edecek !’ diyenler de oldu, ’ Şimdi o kocasından hesap soracak!’ diyenler de ![]() Vasiyetinin neden dikkate alınmadığına cevap bulunamadı sadece ![]() Bedeni nerede olursa olsun, ruhu şimdi göklerde Hüsniye’nin ![]() Hüsniye, benim baldızımdı ![]() ![]() ![]() Mekânı cennet olsun İnşaallah ! Fikret TEZAL |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|