07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapıya Gelen Hayalet
1960 lı yıllar Kırıkkalenin Delice ilçesinin Çatallıkarakoyunlu köyünde öğretmenim Okul,mezarlığın yanında 2 sınıflı bir okul ve ben tek öğretmenim Köyde kalacak bir ev yok Sınıflardan birinde yatıyorum,ötekinde de ders yapıyoruz Bir gün köyün ileri gelenlerinden bir aile beni yemeğe çağırdı Yemekten sonra çaylar içildi,muhabbet edildi,bir ara ev sahibi "Yahu hoca yalnız başına geceleri korkmuyormusun okulda,üstelik mezarlık da yanında,hani hortlak falan da olur yani" gibi laflar etti Bir müddet sonra kalktım okula yani evime geldim,yattım fakat kafam takıldı,öyle çok hortlak hikayesi dinlemiştim ki Aradan bir hafta falan geçti Bir gece yatmış uyuyorum,kapıya vuruluyor,hem de ne vurulma Kalktım,"Kim o bu saatte" dedim "Ben" dedi "Kimsin kardeşim,gecenin bu saatinde ne istiyorsun" dedim "Mezarlıktan geliyorum,seni çağırıyorlar" dedi Birden irkildim korktum,ama birkaç gün önceki hortlak muhabbetini hatırladım ve kapıyı açtım Bir de ne göreyim,mehtaplı bir gece ve karşımda biraz ötede,beyazlara bürünmüş,o filimlerde gördüğümüz bir hayalet "Hadi gidiyoruz,mezarlıktakiler seni istiyor" dedi Yine bir ürperti geldi Bir yandan "Bu bir şaka" diye düşünüyorum,ama yine de korkuyorum "Beni niye çağırsınlar orada hiç tanıdığım yok ki" dedim ve bu ara Karabaş geldi aklıma Karabaş sanki okulun köpeği idi O yıllarda okullara öğrencilere yedirmek için,Amerikan yardımı un,süttozu ve yağ verilirdi Biz bunları öğrencilere dağıtırdık,aileler de çörek yapar yollarlar,biz de çocuklara bunları yedirirdik Çocuklar da yiyemediklerini Karabaşa verirlerdi Bu yüzden Karabaş okula alışmıştı,okuldan ayrılmazdı Hatta sınıfa da girer,oturur adeta ders dinlerdi Biz kapıdaki hortlakla konuşurken,baktım karşıdan Karabaş göründü "Karabaş tut" dedim Bizim hayalet,Karabaş lafını duyunca kaçmaya başladı,çünkü Karabaş okula öğrencilerin ve benim dışımda kimseyi yaklaştırmazdı Karabaş,hayaleti önüne kattı,hayalet önde,Karabaş arkada,kayboldular Onbeş yirmi daika sonra,baktım kapı tırmalanıyor,açtım Karabaş,ağzındaki çarşafı bana uzatıyor Bende uyuku falan kalmadı,sabahı ettim Çarşafı almaya gelirler diye bir ay kadar bekledim,kimseye de bu olaydan bahsetmedim Kimse çarşafı sormadı,sorsalar bu işi kimin yaptığı ortaya çıkacak Ben de çarşafı parçalara bölüp temizlik bezi yaptım
|
|
|