Mercimek Püreli Keklik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimek Püreli Keklik



Mercimek Püreli Keklik Tarifi - Mercimek Püreli Keklik Yapılışı - Mercimek Püreli Keklik Nasıl Yapılır - Mercimek Püreli Keklik Malzemeleri

Bir mercimek püresi hazırlayınız İki kekliği yolunuz, içlerini boşaltınız, çok iyi temizleyiniz, biraz tuz ve baharat ekiniz Bir butun incik kemiğini diğer butun sinirine saplayarak bir şekil verip 1 kaşık tereyağla tencereye koyunuz, üzerine 1 soğan çentiniz İçine doğranmış 1 havuç, tuz, biber, 1 bardak etsuyu koyunuz, kapağı kapalı olarak hafif ateşte pişmeye bırakınız Pişince indiriniz, keklikleri çıkarıp, sıcak tutunuz Kalan suyu süzünüz, mercimek püresine karıştırınız, tabağa düşeyiniz, keklikleri üstüne koyunuz


Not: Bütün avların püreli kızartmaları bu tarzda yapılır Bazı avlar 2 ya da 4 parçaya ayırarak kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.