Fesleğenli Buğday Salatası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Buğday SalatasıMalzemeler 20 gram fesleğen yaprağı 105 ml zeytinyağı 45 ml sebze suyu 125 gram yumuşak buydağ 1 adet kırmızı dolmalık biber 15 ml limon suyu karabiber Hazırlanışı: Ağzı yüksek dar bir kapta 10 fesleğen yaprağını, 60 ml zeytinyağı, limon suyu, sebze suyu ve tuzu ezin Temiz bir tülbente koyduğunuz buğdayı kaynar suya koyun ve 10 dakika pişirin Çıkarın ve damlaları süzdükten sonra tülbenti açıp içindekini bir kaseye döküp dinlendirin Kırmızı dolmalık biberin kabuklarını temizleyin İkiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince küpler halinde kesip kalan sıvı yağı ile karıştırın Kırmızı dolmalık biber karışımını ve süzülen fesleğen yağının yarısını ılık buğdayın altından başlayarak karıştırın Bol tuz ve karabiber ile tatlandırın Taze fesleğen yaprakları ve kalan fesleğen yağı ile servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|