Fesleğenli Buğday Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Buğday Salatası



Malzemeler
20 gram fesleğen yaprağı
105 ml zeytinyağı
45 ml sebze suyu
125 gram yumuşak buydağ
1 adet kırmızı dolmalık biber
15 ml limon suyu
karabiber
Hazırlanışı:

Ağzı yüksek dar bir kapta 10 fesleğen yaprağını, 60 ml zeytinyağı, limon suyu, sebze suyu ve tuzu ezin
Temiz bir tülbente koyduğunuz buğdayı kaynar suya koyun ve 10 dakika pişirin
Çıkarın ve damlaları süzdükten sonra tülbenti açıp içindekini bir kaseye döküp dinlendirin
Kırmızı dolmalık biberin kabuklarını temizleyin İkiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince küpler halinde kesip kalan sıvı yağı ile karıştırın
Kırmızı dolmalık biber karışımını ve süzülen fesleğen yağının yarısını ılık buğdayın altından başlayarak karıştırın
Bol tuz ve karabiber ile tatlandırın
Taze fesleğen yaprakları ve kalan fesleğen yağı ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.