Erişteli Fenerbalığı Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişteli Fenerbalığı Salatası



Erişteli Salata - Salata Tarifi - İtalyan Salatası - İtalyan Usulü Erişteli Fenerbalığı Salatası


Malzemeler


500 g fenerbalığı filetosu (yıkanıp kurulandıktan sonra, yaklaşık 2,5X5 cm boyutlarında parçalara kesilmiş)

1 limonun suyu

1 tatlı kaşığı kekik

bir tutam kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)

1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)

1 kereviz sapı (ince şeritler halinde doğranmış)

125 g ıspanaklı ince erişte

125 g sade ince erişte

Dereotu sosu:


1/2 tatlı kaşığı hardal

1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı


Tarifi


Balık parçalarını çukurca bir tabağa yerleştirin Bir kâsede limon suyu, kekik, kırmızıbiber, tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve karabiberin yarısını karıştırıp, tabaktaki balıkların üstüne dökerek, tabağı bir kenarda en az 30 dakika bekletin

Bir tencereye pırasalar, havuçlar ve kereviz saplarını koyup, kalan karabiberi serperek, hafifçe karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın


Sosu hazırlamak için bir kâsede hardal, dereotu, karabiber ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırın Çiçek-yağını sicim gibi akıtarak ve çatalla sürekli çırparak ekleyip, bir kenara bırakın


Bir tencereye 4 litre (yaklaşık 16 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca kalan tuzu, ıspanaklı erişteleri ve sade erişteleri koyup, erişteleri yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın Sonra sularını yeniden süzdürüp, başka birtencereye aktarın Kâsedeki sosun yarısını eriştelerin üstüne döküp, karıştırdıktan sonra, tencereyi bir kenara bırakın

Birtencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin


Buğulama kabına, şeritler halindeki sebzeleri koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın Kaynayınca tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, sebzeleri yaklaşık 1 dakika buharda pişirin Sonra tabaktaki balık parçalarını sebzelerin üstüne yerleştirin ve tencerenin kapağını yeniden sıkıca kapatarak, balıkları saydamlıklarını yitirip, sertleşinceye kadar (1 - 2 dakika) buharda pişirin Tencereyi ateşten alıp, buğulama kabını çıkararak, bir kenara bırakın


Öbür tenceredeki haşlanmış erişteleri büyük bir servis tabağına aktarıp, buğulama kabındaki balık ve sebzeleri üstüne boşaltın Kalan sosu da salatanın üstüne gezdirip, bekletmeden servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.