Tavuklu Çin Makarnası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Çin MakarnasıTavuklu Çin Makarnası Tarifi - Tavuklu Çin Makarnası Nasıl Yapılır - Tavuklu Çin Makarnası Malzemeleri Malzemeler: 4 parça yumurtalı noodle (makarna) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş doğranmış sarımsak 1 adet ince kıyılmış kuru soğan 1 adet ince kıyılmış taze soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet pırasa 1 adet haşlanmış tavukgöğsü 7-8 adet mantar 1 çay bardağı soya sosu 1 tatlı kaşığı susam yağı (yoksa önemli değil) Yapılışı: 1- Geniş bir tencerede suyu kaynatın Suya biraz tuz ekleyip makarnaları içine atın 6-7 dakika kadar haşladığınız makarnayı süzüp soğuk sudan geçirin 2- Haşlanmış tavukları küp küp doğrayın, mantarları 3-4 parçaya bölün Havuç ve pırasayı rendeleyin 3- Wok tavada yağı kızdırın, üzerine soğan, sarımsak ve mantarları atıp 2 dakika soteleyin 4- Havuç, pırasa ve tavukları ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar soteleyin Soya sosunu ekleyip 1 dakika daha pişirin 5- Süzdüğünüz makarnayı wok tavaya alın ve 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin 6- Son olarak susam yağı döküp ateşten alın ve sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|