Bademli Kuzu Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kuzu Etli Pilav



Kuzu Etli Pilav Tarifi - Bademli Kuzu Etli Pilav Tarifleri - Bademli Kuzu Etli PilavNasıl Yapılır - Bademli Kuzu Etli Pilav Malzemeleri



Malzemeler


* 5 adet kuzu Kuzu İncik

* 1 kg Pirinç

* 250 gr Tereyağı

* 1 çay bardağı Sıvı Yağ

* 200 gr Badem

* 100 gr Çam Fıstığı

* Bir tutam Tuz ve şeker

* 2 baş Soğan

*

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

İncikleri yıkayıp bir tencerede suyunu verdikten sonra bir çay kaşı tuzla kaynatalım Diğer tarafta pirinci tuzlu ve sıcak suyun içinde bekletin 3-4 defa pirinci yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ve çiçek yağı koyduğumuz tencerede 2 baş ince doğranmış soğanı tencerenin içine koyun Ardından badem ve çam , fıstığını pirinçlerini ilave ederek 20 dakika karıştırın Pirinç toplanmaya başlayınca etin suyunu pilava ilave edin Suyu pirinçlerin üzerini bir bardak geçsin Tuz ve şeker ilave edildikten sonra karıştırın ve kapağını kapatın 10 dakika pirinçler kaynayın-ca indirin Kuzu inciklerinin kemiklerinden ayıklayarak pilavın üzerine koyun 10 dakika sonra servis edebilirsiniz Afiyet Olsun


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.