Fındıklı Yufka Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Yufka Tatlısı



Malzemeler :


2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt

Şerbet için:

1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu

Hazırlanışı :
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin Yayvan bir tavayı yağlayın Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin Kalan sütü üzerine gezdirin

Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin Tavayı ocaktan alın

Şerbet için; su ve şekeri kaynatın Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın Dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.