Elagöz tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elagöz tatlısıMalzeme: 4 Su bardağı un 8 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı fındık tozu 1 Su barağı pudraşekeri 1 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu İçi için : 3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı 1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 Çorba kaşığı hindistancevizi 1 Adet yumurta Şerbet için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker Yarım limon suyu 1 Çay kaşığı vanilya Hazırlama: Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun Halkaların ortasına sıkın 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin Bu arada şerbeti hazırlayın Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün Soğuduktan sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|