VIŞNELI EKMEK TATLıSı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

VIŞNELI EKMEK TATLıSı



MALZEMELER


1 paket dondurulmuş vişne

1/4 limonun suyu

750 gr toz şeker

2 bardak su

3 ekmek



HAZIRLANIŞI


Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın Ateşten alın ve soğumaya bırakın Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirinŞurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.