Server Paşa Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Server Paşa TatlısıMalzemeler: - 200 gr bayat ekmek içi - 1,5 su bardağı süt - 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (60gr) - 1 yemek kaşığı toz şeker - 3 yumurta Şerbeti için: - 2 su bardağı şeker - 1 su bardağı su - 1 yemek kaşığı limonsuyu Yapılışı: - Bir tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük parçalara bölüp koyun Üzerine süt döküp yarım saat bekletin Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları, tozşekeri ve tereyağını konup iyice yoğurun Hiç pütür kalmayana dek yoğurduktan sonra yağlanmış bir fırın tepsisine 2 parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde yayın Üzerini kaşığın tersi ile düzleyin önceden 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirin - Bu sırada su ile şekeri bir tencereye koyup karıştırarak kıvamı koyulaşana dek kaynatın Limon suyunu ekleyip ocakdan alın Soğuması için serin bir yere kaldırın - Fırından pişen tatlıyı çıkarıp, sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün - Şerbeti çekene dek bekleyip kare ya da baklava dilimi şeklinde kesin Sade ya da kaymak ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|