Amasya Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amasya TatlısıMalzemeler : • 1 adet yumurta, • Yarım su bardağı yoğurt, • Yarım su bardağı toz şeker, • Alabildiği kadar un, • Yarım paket kabarma tozu, • 2 çorba kaşığı margarin, • Yarım çay bardağı sıvıyağ, • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz ŞERBETİ İÇİN: • 2,5 su bardağı toz şeker, • 2,5 su bardağı su, • Yarım limon suyu, ÜZERİ İÇİN: • 1 adet yumurta sarısı, • Hindistan cevizi Hazırlanışı : Geniş bir kapta yumurtaları çırpınYoğurt,sıvıyağ ve erimiş margarini ekleyinŞekeri,unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş karıştırınSon olarak cevizi de ilave edip yoğurunHamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın Yağladığınız tepsiye dizin Hamurların üzerine çizikler yapınÖnceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirinTatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|