Üzümlü İrmik Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü İrmik TatlısıÜzümlü İrmik Tatlısı Tarifi - Üzümlü İrmik Tatlısı Yapılışı - Üzümlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Üzümlü İrmik Tatlısı Malzemeleri 1 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 4 su bardağı süt 1,5 çay bardağı kuru üzüm 1 avuç dövülmüş fındık Margarin ve irmik tencereye konur 5 dakika kadar kavrulur Üzerine soğuk süt ve şeker eklenir Göz göz olana kadar karıştırarak pişirlir Yarısı ıslatılmış fırın kabına dökülür Üzerine yıkanmış üzüm ve fındık serpilir Kalan yarısı üzerine konur ve düzeltilir Bir gece buzdolabında dinlendirilir Ertesi günü kare keserek sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|