Tereyağlı Tepsi Ekmeği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Tepsi Ekmeğitereyağlı ekmek tarifi - evde tepsi ekmeği - tereyağlı tepsi ekmeği tarifi Malzemeler 20 g Pakmaya yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 1/2 tatlı kajığı şeker (3 g) 1 su bardağı süt (200 g) 4 su bardağı buğday unu (450 g) 1 tatlı kaşığı tuz (8 g) 100 g tereyağı 2 yumurta Tarif Pakmaya'yı ılık su içinde eritin Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin Üzerini örterek 20 dk kabarmaya bırakın Unlanmış tezgahta hamuru 2 dk daha yoğurun Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve parçaları yuvarlayın 25 cmx15 cm boyutlarında yağlanmış tepsiye yerleştirin Ilık bir yerde 60 dk kabarması için bekletin 220*C'dc önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin Afiyet olsun! |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|