Ayva Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı



Malzemeler:
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
su

Üzeri için:
Kaymak
Şam fıstığı
Yapılışı:
Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin
İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün
Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.