Ayva Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva TatlısıMalzemeler: 4 adet ayva 2 su bardağı şeker su Üzeri için: Kaymak Şam fıstığı Yapılışı: Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|