> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)MALZEMELER 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar HAZIRLANIŞI Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin 2-3 kez yıkayip süzün Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|