> Çerkez tatlısı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Çerkez tatlısı



MALZEMELER
şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak toz şeker
1 adet limonun suyu
hamuru için:
4 adet yumurta sarısı
500 gr un
150 gr pudra şekeri
150 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
harcı için:
3 adet yumurtanın akı
250 gr toz ceviz
250 gr pudra şekeri
kızartmak için sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın Mayayı ılık şekerli suda eritin Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun Yumruk iriliğinde bezelere ayırın Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın Açtığınız yufkaların içine paylaştırın İnce rulolar yapın Küçük küçük kesin Kızgın yağa atın Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.