Peynirli Börek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli BörekMalzemeler: 4 adet yufka 1 adet yumurta 1–1,5 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ İç malzemesi için: 250 gr beyaz peynir Maydanoz Yapılışı: Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın (Ben porselen tepside yaptığım için kullanmadım, tepsiyi sıvı yağ ile hafifçe yağladım) ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın Kalan sostan üzerine sürün ve çörek oyu serpin180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|