Kaymaklı Havuç Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Havuç Tatlısı



Kaymaklı Havuç Tatlısı

Kaymaklı Havuç Tatlısı
Malzemeler

Havuç
Şeker
Limon suyu
Melisa yaprağı
Karanfil
Kaymak

yapilisi

Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır
2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır
Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır
Bir tabağa dizilir,
Üzerine değir*menden geçi*rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir
İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır
Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir
Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.