Kayısı Pare Tatlısı (4 Kişilik) |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Pare Tatlısı (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kg olgun kayısı 1 su bardağı şeker 10 yaprak jelatin 3/4 su bardağı su Süslemek İçin: Nane yaprakları Vişne şekerlemeleri HAZIRLANIŞI Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|