|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kestanelibademlikayısılı, kişilik, pilav |
![]() |
Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav (4-6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav (4-6 Kişilik)MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3 ![]() 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr ![]() 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin ![]() Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun ![]() ![]() Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Haşlanmış kestaneleri dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın ![]() Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|