Sultan Reşat Pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Reşat PilavıMalzemeler: - 2 su bardağı pirinç - 4 su bardağı su - 6 yemek kaşığı margarin - 2,5 tatlı kaşığı tuz - 1 orta boy soğan - 1 ince dilim bayat ekmek - 2 ¼ çay bardağı kıyma - ½ tatlı kaşığı karabiber - 2 yemek kaşığı un - 1 ½ yemek kaşığı sıvıyağ - 3 küçük boy domates Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp,süzün Suyu bir tencereye koy, yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kaynatın, pirinci katın, karıştırın Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirinÜzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir Soğanı soyup, rendeleyinEkmek içini ıslatıp, sıkın Kıymayı, soğanı, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karıştırıp iyice yoğurun, fındık iriliğinde yuvarlayın Bir tepsiye un serpin, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unlayın Teflon tavada sıvı yağı ısıtın, köfteleri koyup, kızartınKızardıktan sonra başka bir kaba alın Domatesleri yıkayıp, rendeleyin, köftelerin piştiği tavada kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin, köfteleri yeniden koyup, 5 dakika daha pişirinPilavınızı bir tabağa alıp yaptığınız köfteleri ve domatesi üzerine ve etrafına koyun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|