Sultan Reşat Pilavı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Reşat Pilavı




Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı margarin
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 orta boy soğan
- 1 ince dilim bayat ekmek
- 2 ¼ çay bardağı kıyma
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 ½ yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 küçük boy domates

Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp,süzün Suyu bir tencereye koy, yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kaynatın, pirinci katın, karıştırın Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirinÜzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir Soğanı soyup, rendeleyinEkmek içini ıslatıp, sıkın Kıymayı, soğanı, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karıştırıp iyice yoğurun, fındık iriliğinde yuvarlayın Bir tepsiye un serpin, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unlayın Teflon tavada sıvı yağı ısıtın, köfteleri koyup, kızartınKızardıktan sonra başka bir kaba alın Domatesleri yıkayıp, rendeleyin, köftelerin piştiği tavada kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin, köfteleri yeniden koyup, 5 dakika daha pişirinPilavınızı bir tabağa alıp yaptığınız köfteleri ve domatesi üzerine ve etrafına koyun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.