Tavuklu İç Pilav |
12-31-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuklu İç PilavTavuklu İç Pilav Malzemeler: Tavuk için: 1 adet fırın torbası 1 adet orta boy soğan Tuz Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç 3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu 4 yemek kaşığı tereyağı 1 adet et tablet bulyon 2 küçük paket kuşüzümü 2 küçük paket dolmalık fıstık Pilav Yapılışı: 1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın 2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin 3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, önce dolmalık fıstığı içine atın biraz kavurun, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun 4-3 su bardağı sıcak suyu, kuşüzümünü ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın 5-İçine biraz tarçın ve karabiber atın 6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın Tavukla birlikte servis yapın Tavuk Yapılışı: Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın İç pilavın yanında servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|