Nohutlu Pilav

Eski 12-13-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Nohutlu Pilav



Nohutlu Pilav
Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 kg koyun kuşbaşı
tuz, karabiber



Hazırlanışı
Pirinçler ayıklanır, yıkanır, ılık tuzlu suda bekletilir Tekrar yıkanır, süzülür Koyun eti küçük kuşbaşı olarak doğranır Pilav tenceresinde sıvıyağ ile kavrulur Etin kendi suyu çekilene kadar pişirilir, tuzu ve suyu konulur, etler yumuşayıncaya kadar kaynatılır Yıkanmış pirinçler, ete ilave edilir 2-3 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirilir 5 dakika dinlendikten sonra haşlanmış nohut katılarak karıştırılıp,
hemen kapak kapıtılır 1 dakika daha dinlendirilir Karabiber serpilerek servis edilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.