Nohutlu Pilav |
12-13-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Nohutlu PilavNohutlu Pilav Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı nohut (haşlanmış) 1/2 kg koyun kuşbaşı tuz, karabiber Hazırlanışı Pirinçler ayıklanır, yıkanır, ılık tuzlu suda bekletilir Tekrar yıkanır, süzülür Koyun eti küçük kuşbaşı olarak doğranır Pilav tenceresinde sıvıyağ ile kavrulur Etin kendi suyu çekilene kadar pişirilir, tuzu ve suyu konulur, etler yumuşayıncaya kadar kaynatılır Yıkanmış pirinçler, ete ilave edilir 2-3 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirilir 5 dakika dinlendikten sonra haşlanmış nohut katılarak karıştırılıp, hemen kapak kapıtılır 1 dakika daha dinlendirilir Karabiber serpilerek servis edilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|