Şehriyeli Bulgur Pilavı

Eski 11-22-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Şehriyeli Bulgur Pilavı



Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler

- 1 kase pilavlık bulgur
- 1 kase tel şehriye
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 4 kase su (soğuk da kullanılabilir) Ayrıca su yerine tavuk veya et suyu da katabilirsiniz
- Tuz

Yapılışı
- Sıvıyağ ve margarini tencerede kızdırın Şehriyeyi ekleyip sürekli karıştırararak eşit şekilde koyu renk almasını sağlayın Süzgeçte yıkadığınız bulguru ekleyip bir iki kez çevirin Hemen suyunu ekleyin (Suyu mutlaka üzerini en az 2 parmak geçecek kadar olacak) Son olarak tuzunu da ekleyin Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.