Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, bülbül, cevizli, pilavı, yuvası

Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül Yuvası

Eski 11-03-2009   #1
b@ron
Varsayılan

Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül Yuvası



Malzemeler
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı ince bulgur
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet ince doğranmış sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz


Hazırlanışı
* 1 Adet soğanı rendeleyin
* Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın
* Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun
* Üzerine 1 su bardağı suyu dökün
* Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin
* 1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin
* Kısık ateşte pişirin
* Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin
* Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın

bülbül yuvası
MALZEMELER
Yarım kilo un
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tutm tuz
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Kase nişasta
İçine :
Yarım kilo ceviz
Üzerine :
1 Paket margarin
Şerbeti için :
7 Su bardağı tozşeker
8 Su bardağı su
Yarım limon

HAZIRLANIŞI
* Ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın
* Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın
* Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın
* Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun
* Daha sonra hamurdan 30 parça koparın
* Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın
* Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin
* Yufkayı oklavaya sarın
* Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin
* Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin
* Hamurlar bitene kadar bu işlenleri uygulayın
* Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin
* 1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin
* Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
* Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.