|
|
Konu Araçları |
aya, bedeldi, efendim, gitmeseydin, ramazan |
Bir Ramazan 12 Aya Bedeldi Efendim! Sen Gitmeseydin |
08-27-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Bir Ramazan 12 Aya Bedeldi Efendim! Sen GitmeseydinEy iman edenler! Sizden önceki (ümmet)lere yazıldığı gibi, sizin üzerinize de oruç tutmak yazıldı (farz kılındı) Olur ki bu sayede takvâya erersiniz (Bakara – 183) Şaki: takva ne demekti muttaki? Muttaki: korkma, sakınma hali… Şaki: ateşten korkmuyorum! Muttaki: Ateşten korkma değil, Allah korkusuyla günahtan sakınma hali diyorum! Ramazan Müslümanlarının ağzında sakız olmuştu bu diyalog Ne de olsa “sakız orucu bozmaz” diyordu bir pedagog İçi geçmiş insanlığın tek dayanağıydı sağlıklı bir psikolog Çünkü psikolojisi bozulmuştu imanımızın… Ve bir kısmı hep eksik kalmıştı inancımızın… Ramazanın “11 ayın sultanı” unvanını, Feshane’de konser sırası beklemek olarak algılayan bir gençlik… Efendim, biz bu gençliği mahvettik Annemizin elinden tutarak, sana salât ve selâm yollayarak gittiğimiz mukabelelerden daha heyecanlı geçiyordu sokak ziyaretleri TV kanallarının hazırladığı “ramazan programları”nın ekrana yansıyan kısmı cezp ederdi bizleri 14 asırda dejenere edildi değerlerimiz Yeryüzü ve biz insanlar işte bu kadar becerikliyiz! Yine de ahir zaman ümmeti olarak sana selâm eder, ramazanı 11 ayın sultanı bilerek başımıza taç ederiz Ve sen Hoş geldin ey şehr-i ramazan Hoş bir şeyler bulabilir misin biz insanlardan? Nimet Sarı
Görünüm Modları |
|