Pilavlar

Eski 04-20-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Pilavlar




PATATESLİ KUBBE PİLAVI


MALZEME LİSTESİ:
pilavı için:
25 su b pirinç
1 çorba k tereyağı
sıvıyağ
tuz
etsuyu
300 gr et
1 kase arpacık soğan
5 patates
1 çorba k salça
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan
ve sıvıyağ ile kavrulursalçası eklenirtuzu, karabiberi ayrlanır
önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir
diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler
ilave edilerek kavrulur hazır olan patatesli, etli harç çukurca bir
kaseye doldurulurkaze derin bir tencereye ters çevrilir kenarlarına
kavrulmuş pirinçler alınırüzerine etsuyu ilave edilerek 195 decrecede
fırında suyu çekinceye kadar pişirilirpişince fırından alınarak ortasındaki
kase çıkarılarak servis yapılır




TELLİ PİLAV


100 gr tel kadayıf
2 su b pirinç
1 adet havuç
1 çorba k kuş üzümü
1 çorba k dolmalık fıstık
tarçın,karabiber
2 çorba k tereyağı
1 su bet suyu
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı
dolmalık fıstık kavrulurfıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,
kavrulmaya devam edilirBu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm
ve tarçın eklenirBir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir
suyu ayrlanırpilav suyu çekinceye kadar pişirilirbu arada pilavın
pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak
şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılırpişen pilav kadayıfla mantolanmış
kaba alınırüzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede
üzeri kızarana kadar pişirilirDışı çıtır çıtır kadayıf
içi nefis bir pilav eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir
sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz





PERDELİ PİLAV
2 su b pirinç
1 soğan
250 gr kuzu eti
1 havuç
1 domates
2 çorba k kuş üzümü
2 çorba k dolmalık fıstık
1 çay k tarçın
1 tutam maydonaz
1 çorba ktereyağı
11 yaprak milföy hamuru
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağı alın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun
Kavrulmuş soğanların üzerine kuzu etlerini ilave edin ve tekrar etler pişene kadar
kavurunTencereye kavrulan etlerin üzerine pirinci ilave edin üzerine dolma fıstığı,kuş üzümü
tarçını ilave edinDomatesi ve havucu minik küp şeklinde kesin ve tencereye alın üzerine ince kıyılmış
maydonozu da ilave ederek ocaktan alın10 adet milföy hamurunu uç kısımlarından birleştirinMerdane yardımıyla kare bir hamur açın1 adet milföyü uzunlamasına ince şeritler şeklinde kesin
Yuvarlak bir çemberin içine uzun şerit halinde kesilmiş olan milföyü aralıklı
olarak dizinDizdiğiniz şerit milföylerin boş kalan kısımlarına bademleri yerleşetirin
Kare şeklinde elde ettiğiniz hamuru çembere uç kısımları dışarda kalacak şekilde
yerleştirin ve içine pilavı ilave edin üzerini hamurun uç kısımlarıyla kapatın
Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin





BAHARA YAKIŞAN BİR PİLAV


ENGİNARLI PİLAV:
3 enginar
1 kase bakla
1 çay b bezelye
1 kuru soğan
1 kase pirinç
1 çorba k tereyağı
sıvıyağ
tuz
üzeri için:
2 sap yeşil soğan
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyinDaha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edinSıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin Yıkadığınız pirinçleri ilave edin Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın

ENGİNAR VE BAKLA SEVİYORSANIZ MÜKEMMEL BİR LEZZET!




TACİKİSTANDAN NEFİS BİR PİLAV


TACİK PİLAVI:
yarım kg kuşbaşı et
yarım kg pirinç
3 havuç
1 soğan
sıvıyağ
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce tencereye eti koyun Biraz sıvıyağ ekleyerek kavurun Üzerine halka doğranmış
soğanları ekleyip soteleyin Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayınOnları da ekleyip kavurun
Üzerine sıcak su ilave edin Etler pişince pirinci üzerine ilave edin Tuzunu da ekleyip pişmeye
bırakın Ters çevirerek servis yapın Son derece lezzetli ve besleyici bir pilav




BULGUR PİLAVI HEM OTLU HEM LEZZETLİ!


OTLU PİLAV:
1 tutam labada
1 tutam ebegümeci
1 tutam kuzu kulağı
2 soğan
1 domates
1 su b bulgur
tuz,karabiber
sıvıyağ
üzeri için:
2 çorba k tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Soğanı zeytinyağında soteleyin Üzerine domatesi doğrayıp şöyle bir çevirin Otları da doğrayıp
ekleyin Üzerine bulguru da ekleyip karıştırın Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu verin Pişince
üzerine tereyağı eritip dökün Hafif ekşi , hafif sulu nefis mi nefis Bir tencere pilavı tek başınızı
yiyebilirsiniz Uyarıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.