Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı... |
02-26-2009 | #1 |
su perisi
|
Arpacık Soğanlı Tavuk ve Kepekli Pirinç Pilavı...tavuk malzemeleri:
1 tavuk butların derilerini, arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun 2 havuçları bıçakla kazıyın ve soğanlarla aynı büyüklükte doğrayın 3 tüm malzemeleri varsa wok tavaya yoksa geniş bir teflon tavaya koyun tavukları arasıra çevirerek pişirin servis yaparken tavuğun üzerine birkaç maydanoz yaprağı serpin pilavın hazırlanması: 1 2 su bardağı kepekli pirinci bir kaseye alın üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 10 dakika bekletin 2 pilav tavasına zeytinyağını alın pirinçlerin suyunu süzdürün ve tencereye ekleyin arasıra karıştırarak -annemin tabiriyle madeni para sesi çıkarana kadar- kavurun 3 kavurduktan sonra 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave edin harlı ateşte pirinçler suyu çekmeye başlayana kadar pişirin daha sonra ateşi iyice kısın ve pirinçlerin tamamen pişmesini sağlayın pişince altını kapatın 4 tencerenin üstüne bir kağıt havlu serin kapağı kapalı vaziyette pilavı demlendirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|