![]() |
Şehit Vasiyeti... Şiirdende Öte... |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Şehit Vasiyeti... Şiirdende Öte...Şehit vasiyeti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gene hangi dua'yı okudun anne? ![]() Yine mi ağlıyorsun anne? Cennetime yağmur yağdı![]() Üzülme anne ağlama, VASİYETİMİZDİR!Sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil ![]() Öylece duruyor hayallerim, Vatanım şerefsizlere yar değil ![]() İzin günümde be anam, Yârime mektup yazdım o gün ![]() Kınalı ellerinin kokusunu özledim, demiş ![]() Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım ![]() Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla Rüyamda seni gördüğüm ve beni uyandırdığı için tartışmıştım ![]() Sıkı giyin oğlum, hasta olma sakın ve paran var mı? diye soruyordun ![]() Ben de her zamanki gibi, var anne, diyordum, var ![]() Hiç olmadı be anam, hiç olmadı ![]() Nasıl isterdim, ardımda bir yar birde ana bırakmıştım ![]() Sağ olsun tertibim cemil memleketinden tütün getirmiş, sigarasız kalmıyorduk ![]() O gece birlikte gittik nöbete ![]() Yolda bana, Sanki bu gece bir şeyler olacak, der gibi bakıyordu, Ama yiğitti söylemiyordu ![]() Nöbeti devraldığımızda garip bir sızı çöktü benimde içime ![]() Sanki terli terli su içiyor, seni üzüyordum be anam, öyle bir şeydi işte ![]() Nasıl oldu anlamadım! Cemil, Yere yat! dediğinde çoktan yerde bulmuştum kendimi ![]() Anlamadım vurulduğumu, sıcacık bir şey hissettim sırtımda, Terliyordum, sanki yaz gelmiş öğlen sıcağı çökmüştü tepeme ![]() Dudaklarım kurudu birden, Cemil, Dayan! diyordu, ama ağlıyordu ![]() Gözyaşları yüzüme damladığında verdim son nefesimi ![]() İşte o an sana ilk ihanetimi ettim anne ![]() Önce atalarım, sonra yârim canlandı birden gözümde ![]() Hoş gör be anam, kızma ![]() Daha adını bile koymamıştık oğlumuzun, iki ay vardı doğmasına ![]() Bilmiyorum duyuyor musunuz sesimizi? Korkmayın, ağlamayın, gurur duyun ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|