Tencere Kebabı

Eski 03-16-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tencere Kebabı



Et Yemekleri
Tencere Kebabı
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA

4 kişilik 693 Kalori

MALZEMELER

400 gram kıyma

4 adet patlıcan

1 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz n Karabiber

Kimyon

HAZIRLANIŞI

Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü verev kesin
Soğanı ince ince kıyın Karabiber, kimyon, tuz katıp kıymaya ilave edin Salçayı bir fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun Yuvarlak köfteler hazırlayın
Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin HDomatesleri rendeleyip, sarımsakları ezin Üç yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın
Elde ettiğiniz bu sosu; yemeğin üzerine gezdirin HSivri biberleri; saplarını kopardıktan sonra köftelerin ve patlıcanlarına arasına yerleştirin Tencere kebabınızı kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.