Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları |
12-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yiyecekleri Saklama Püf NoktalarıYiyecekleri saklama püf noktaları Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır İşte besinleri saklamanın püf noktaları Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır Ancak 1 sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|