![]() |
Adım Adım Tasarruf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adım Adım TasarrufAdım adım tasarruf Beyaz eşya alırken A sınıfı olmasına dikkat edin ![]() Dört kişilik bir ailenin günlük bulaşığını elde yıkarsanız ortalama 126 litre su harcarsınız ![]() ![]() ![]() Evdeki tüm muslukların su kaçırmadığından emin olun ![]() ![]() ![]() Çamaşır makinesini ekonomik kullanın ![]() ![]() ![]() Eski bir lambanızı, enerji verimli lamba ile değiştirin, bir yılda evinizin bir aylık elektrik enerjisini kurtarın ![]() Prizde unutulan bir cep telefonu şarj cihazı, yılda 30 kilowatt enerji tüketir ![]() Yalıtımı iyi yapılamamış konutlardaki ısı kaybının yüzde 20'si çatılardan, yüzde 15' i kapı ve pencerelerden oluşuyor ![]() Verimsiz ısıtma, faturanızdaki en büyük hırsızdır ![]() ![]() Buzdolabının sıcaklığını +5 derecede, derin dondurucunun sıcaklığını ise - 18 derecede tutmak gerekir ![]() ![]() Buzdolabını evinizin en sıcak yerine koyarsanız toplam enerji tüketiminiz yüzde 25 artar ![]() Derin dondurucudan alacağınız bir kâse buz parçasını dolabınızın ortasına koyun ![]() ![]() Buzluktan çıkardığınız yiyeceği dolapta eritin, bu durum dolabınızın daha az enerji harcamasını sağlar ![]() Çamaşırları nemli olarak ütüleyin, buhar ve termostatlı ütülerin kullanılması enerji tasarrufu açısından önemlidir ![]() Saçlarınızı havlu ile iyice kuruladıktan sonra saç kurutma makinesi kullanın ![]() ![]() Unutmayın, saç kurutma makinesinin 10 dakika çalışması, 60 watt'lık bir lambanın üç saat yanmasına eşdeğer elektrik tüketir ![]() Yemek pişirirken düdüklü tencere kullanın ![]() ![]() Pişirme işlerinde alt kısmı düz olan tencere ve tava kullanın ![]() ![]() Ütü alırken kurutucu gücü düşük, buhar kapasitesi yüksek olanları seçmek daha az enerji tüketmenizi sağlayacaktır ![]() Ütü yapmadan önce çamaşırlarınızı düzgün şekilde askıya asın ![]() ![]() Yiyeceklerinizi ağzı açık kaplarda pişirmeyin ![]() ![]() ![]() Fırında, bir yerine birden fazla yemek pişirmeye çalışın ![]() ![]() Mikrodalga fırınlarda pişirme ve ısıtma süreleri çok kısadır (pişirme 10-15 dakika, ısıtma iki-üç dakika) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışma ve yaşama alanları için ortalama sıcaklık 20-21 derecedir ![]() ![]() ![]() Sürekli oturmadığımız odaların ısıtıcılarını kapatabilir, daha az kullanılan yatak odası, misafir odası ve banyolardaki ısıtıcıları ise gerektiği zamanlarda kullanabiliriz ![]() Bilgisayarlarınızı, müzik sistemlerinizi, televizyonlarınızı uyur konumda bırakmayın ![]() ![]() Sıradan bir televizyon çalışırken ortalama 100 watt elektrik tüketir ![]() ![]() Radyatör önlerini perde ve mobilya ile kapamak, yakıt tüketimini yüzde 15 artırır ![]() Radyatörün üzerine süs eşyası, mermer koyup 'raf' gibi kullanmak çok yanlış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|