![]() |
Menepozda Sikca Sorulan Sorular |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Menepozda Sikca Sorulan Sorular1- "Ateş basması" "Ateş basması şikâyetiyle doktora baş vurmam hayli güç oldu ![]() Ateş basması şikâyetiyle doktora baş vurmak çok isabetli bir davranıştır ![]() ![]() ![]() Bu durumda, en uygun tedavi, eksileni yerine koyma şeklinde olacak, diğer bir deyimle, size vücudunuzun artık ; yapamamakta olduğu kadınlık hormonlarından östrojen verilecektir ![]() ![]() ![]() ![]() 2-"Rahatsız edici kaşıntılar" "Her zaman vücut temizliğine özen gösterir ve özellikle Adet zamanlarında dikkatli olurdum ![]() ![]() ![]() Sizi böylesine rahatsız eden probleminiz, menopoza bağlı olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-"Can sıkıntısı - Moral bozukluğu" "Çocuklarım evdeyken, bazı olaylara daha rahat tahammül etmekteydim ![]() ![]() ![]() Şimdi artık çocuklarınız büyümüş ve bir anlamda sizden kopmuş olduklarından, zaman ve enerjinizi başka biçimlerde harcayabiliyorsunuz ve böylece ufak şeylere dikkat verebilip gereksiz yoruluyor; bunun yanısıra uyuyamıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten, endişe hali ve sinirlilik, "yaş dönümünün sık rastlanan belirtilerindendir ve bunlara katlanmak gereksizdir ![]() Doktorunuz,sizi, eksileni yerine koyma tedavisiyle, rahat ettirecektir ![]() 4-"Bazen eşim beni istemiyormuş gibi davranıyor" "Benim artık görünüşüme aldırmadığımı, evime eskisi gibi bakmadığımı söylüyor ![]() Eşinizin söylediklerinde doğruluk payı olduğunu kabul etmelisiniz ![]() ![]() ![]() 5-"Gezmekten hoşlanmama" "Öteden beri gezmekten hoşlanırdım, fakat simdi evden dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum ![]() ![]() Mesane kontrolünün kaybı menopozda rastlanan bir durumdur ![]() ![]() 6-"Doğum kontrolü" "Yaklaşık sekiz aydır adetlerim düzenini yitirdi ve son üç aydan beri de tamamen kesildi ![]() Doktorlar, son adetin üstünden bir yıl geçmeden, doğum kontrolü uygulamasını bırakmamanızı öğütler ![]() 7-"Menapoz tedavisi, doğum kontrol hapı benzeri bir ilaçla mı olmaktadır? "Bazı doktorların, menopozdaki kadınlara östrojen hapları verdiğini duydum ![]() Her iki ilaç da hormon ilacı olduğu halde, tabletlerdeki hormonların tip ve miktarları ve ayrıca tedavinin amaçları değişiktir ![]() ![]() Menopozda kullanılan östrojen tedavisiyse , kadın vücudunun giderek az östrojen yapabildiği bir dönemde, ona eksilen östrojeni dışardan vermek demektir ![]() 8-"Östrojen ve cildiniz" "Doktorum, ateş basmalarının tedavisi için bana östrojen hapları verdi ![]() ![]() Kadının kendi vücudunun yaptığı östrojenlerin, onun cildini yumuşak ve esnek yaptığı, bilimsel bir gerçektir ![]() ![]() Tedavinin esas amacı olmamakla beraber, östrojen tedavisi, cildinize iyi gelebilir ![]() 9-"Anlayışsız kocalar" "Birlikteliğinizde, kocam daima anlayışlı ve olgun davranırdı ![]() ![]() Hem haklı, hem haksız olduğunuz söylenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10-"Neden bazı kadınlar bu dönemde çok sinirlidir?" "Benimle yaşıt arkadaşlarımdan biri, son zamanlarda aşırı sinirli oldu ![]() ![]() ![]() Büyük ihtimalle, evet ![]() ![]() ![]() ![]() 11-"Östrojen, sakinleştirici haplar gibi midir? "Ablama, menopoz devresinde, doktoru sakinleştirici vermişti ![]() Östrojenlerle sakinleştirici, ne kimyasal ne de tedavi biçimi bakımından birbirine benzer ![]() ![]() Zaten, sakinleştiriciler ,esasında "yaş dönümü" ile hiç ilgisi olmayan, her zaman ortaya çıkabilecek endişe halinin ilâcıdır yaş dönümünün ana tedavisini oluşturamaz ![]() 12-"Lütfen hayat kırkından sonra başlar demeyin?" "Ben bu lafa çok sinirleniyorum ![]() ![]() Evet, ama; Erken evlilik ve annelik devrelerinin sıkıntılarını geçirdikten ve bunlardan kurtulduktan sonra, evlilik hayatı daha rahat olabilir ![]() ![]() Bu kadınların bazıları, bu devrede, hayat tecrübeleri ve güzellikleriyle, sıklıkla etraflarını etkilemekte, hayranlık uyandırmaktadır |
![]() |
![]() |
![]() |
Menepozda Sikca Sorulan Sorular |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Menepozda Sikca Sorulan SorularßiLgi için t$kLer emeğine sağLık |
![]() |
![]() |