![]() |
Beş Önemli Hayat Dersi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beş Önemli Hayat Dersi NedirBeş Önemli Hayat Dersi Hakkında Bilgi Birinci ve de en önemli ders: İnsanlara değer verin Okuldaki ikinci ayımda, hocamız test sorularını dağıttı ![]() iyi öğrencilerinden biriydim ![]() orada çakıldım kaldım ![]() "Her gün okulu temizleyen hademe kadının adı nedir?" Bu herhalde bir çeşit şaka olmalıydı ![]() her gün görüyordum ![]() ![]() falan olmalıydı ![]() ![]() bırakıp kağıdı teslim ettim ![]() test sonuçlarına dahil olup olmadığını sordu ![]() "Tabii dahil" dedi, hocamız ![]() karşılaşacaksınız ![]() ![]() ilginiz ve dikkatinizi hak eden insanlar bunlar ![]() gülümsemeniz ve 'Merhaba' demeniz gerekse bile ![]() Bu dersi hayatim boyunca unutmadım ![]() ![]() İkinci önemli ders: Yağmurda otostop! Bir gece vakit gece yarısına doğru, Alabama otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gördüm ![]() bozulan arabasının dışında duruyor ve dikkati çekmeye çalışıyordu ![]() Gecen her arabaya el sallıyordu ![]() ![]() beyazın bir zenciye, hem de Alabama'da yardıma kalkışması pek olağan şeylerden değildi ![]() ![]() bıraktım ![]() ![]() kapım calindi ![]() ![]() de not ekliydi, armağanda; "Gecen gece otoyolda bana yardımınıza teşekkür ederim ![]() yağmur sadece elbiselerimi değil, ruhumu da sırılsıklam etmişti ![]() Kendime güvenimi yitirmek üzereydim, siz çıkageldiniz ![]() ölmekte olan kocamın yatağının baş ucuna zamanında ulaşmayı basardım ![]() Biraz sonra son nefesini verdi ![]() başkalarına karşılık beklemeksizin yardim eden herkesi kutsasın! ![]() ![]() En iyi dileklerimle, Bayan Nat King Cole Üçüncü önemli ders: Size hizmet edenleri hep hatırlayın ![]() Bir pastanın üç-otuz paraya satıldığı günlerde 10 yasinda bir çocuk pastaneye girdi ![]() ![]() -"Çukulatalı pasta kaç para? ![]() ![]() -"50 cent! ![]() ![]() ![]() sordu: -"Peki dondurma ne kadar ![]() ![]() -"35 cent" dedi garson kız sabırsızlıkla ![]() ![]() vardı ve kız hepsine tek basına koşuşturuyordu ![]() kadar vakit geçirebilirdi ki ![]() -"Bir dondurma alabilir miyim lütfen" dedi ![]() ![]() Fişi tabağın kenarına koydu ve öteki masaya koştu ![]() bitirdi ![]() ![]() geldiğinde, gözleri doldu birden ![]() temizleyecekti ![]() 15 cent'lik bahşiş duruyordu ![]() ![]() ![]() Dördüncü önemli ders: Yolumuzdaki engeller ![]() Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu ![]() ![]() Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar ![]() dolaşıp saraya girdiler ![]() ![]() Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu ![]() Sonunda bir köylü çıkageldi ![]() ![]() Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı ![]() yolun kenarına çekti ![]() kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü ![]() ![]() ![]() doluydu ![]() ![]() ![]() -"Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir" diyordu kral ![]() bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı ![]() -"Her engel, yasam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır ![]() ![]() Besinci önemli ders: Önemli olan vermektir ![]() Yıllar önce hastanede çalışırken, ağır hasta bir kız getirdiler ![]() yasam şansı beş yaşındaki kardeşinden acil kan nakli idi ![]() ayni hastalıktan mucizevi şekilde kurtulmuş ve kanında o hastalığın mikroplarını yok eden bağışıklık oluşmuştu ![]() yaşındaki oğlana anlattı ve ablasına kan verip vermeyeceğini sordu ![]() Küçük çocuk bir an duraksadı ![]() -"Eğer kurtulacaksa, veririm kanımı" dedi ![]() -"Peki, ben ne zaman öleceğim?" Ablasını yaşatırken, kendisinin öleceğini zannetmiş, buna rağmen kanını vermeyi kabul etmişti ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|