![]() |
Çocuğu Okula Yeni Başlayan Anne-Babalara Okulun İlk Günleri İçin Öneriler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğu Okula Yeni Başlayan Anne-Babalara Okulun İlk Günleri İçin ÖnerilerÇocuğu okula yeni başlayan anne-babalara okulun ilk günleri için öneriler Velilerin özellikle okulun ilk günlerinde ısrarla anne-babasından ayrılmak istemeyen çocuğun yanında derse girebileceğini belirten uzmanlar, ancak bunun süreklilik kazanmaması gerektiğini belirtiyor ![]() ![]() Her yıl okullara başlanma zamanı hem aileler hem de çocuklar için sevinç ve sıkıntıyı bir arada barındırırken bu sene değişen okula başlama yaşı ile daha da büyük bir telaş yaşanıyor ![]() İlk olarak ailede sosyalleşmeye başlayan çocuklar, yeni süreç ile buna okulda devam ediyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukların nerdeyse rakipsiz olduğu, üzerinde aşırı ilginin bulunduğu ev ortamından çıkarak, kendisi gibi onlarca arkadaşının bulunduğu ortama alışmasının zaman alacağına dikkat çeken Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr ![]() • Soğukkanlı ve kararlı olun: Okula yeni başlayan çocuğun henüz yaşamadan, zihninde tasarladığı korkuların sönmesi için sabırlı ve kararlı bir tutum sergilemek gerekiyor ![]() ![]() ![]() • Birkaç günden fazla onunla derse girmeyin: Başlarda çocukla birlikte derse girmek konusunda öğretmenin tutum ve kararına saygı gösterilmeli ![]() ![]() ![]() • Saldırgan tutumlardan kaçının: Aile bireylerinin sergileyeceği saldırgan, kırıcı tutum ve davranışlar çocuğun uyum sürecini olumsuz etkiler ![]() ![]() ![]() BAŞKA ÇOCUKLARLA KARŞILAŞTIRMAYIN • Okula gitmesi konusunda ailenin tüm bireyleri tutarlı tutum takınmalı, çocuk cesaretlendirilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() • Sadece onun değil, her çocuğun bunu yaşayabileceği söylenmeli ![]() • Çocuklar için en önemli şey güven ![]() ![]() ![]() ![]() • Kesinlikle karşılaştırıcı bir tutum içinde olunmamalı, başka çocuklar “iyi örnek” olarak gösterilmemeli ![]() • Okulun ilk günlerinde de, sonrasında da okul ve öğretmenle işbirliği içinde olunmalı ![]() ![]() NE ZAMAN PSİKOLOJİK YARDIM ALMAK GEREKİR? Korku ve tedirginlik bir-iki haftadan uzun sürüyorsa, zaman kaybetmeden psikolojik yardım istemek gerektiğini vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|