![]() |
Türklerin Asilliği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türklerin Asilliği1957 Yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olup ihtisas yapmak üzere ABD'ye giden Doktor Ömer Muşluoğlu* görev yaptığı hastanede başından geçen çok enteresan bir hadiseyi şöyle anlatmaktadır: Amerika 'ya gittiğim ilk yıllar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() —Kan vereceğim kolunuzu açar mısınız? Dedim ![]() Adamcağız kanserdi ve aynı zamanda kansızdı ![]() ![]() -Siz Türk müsünüz? —Kaşlarını yukarıya kaldırarak "hayır" manasına bir işaret yaptı ![]() —Ama ben hala merak ediyorum ![]() -"Aldırma öylesine bir şey işte" dedi ![]() Ben yine ısrarla: "Fakat benim için bu çok önemli* çünkü bu benim milletimin bayrağı* benim bayrağım ![]() ![]() ![]() Bu söz üzerine gözlerini açtı ![]() -Siz Türk müsünüz? —Evet Türk'üm ![]() İhtiyar gözlerime tanıdık bir göz arıyor gibi baktı ![]() "Yıl 1915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her taarruzda bizden de Türklerden de yüzlerce insan hayatının baharında can veriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimi açtığımda kendimi yabancı insanların arasında buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi biliyorum ki onların yiyecekleri çok çok azdı ![]() ![]() ![]() -Bu adamlar isteseler şu anda beni öldürürler* ama öldürmüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu duygularla —Yazıklar olsun bana! Böyle asil insanlarla ben niye savaşıyorum* niye savaşmaya gelmişim? Bu İngiliz milleti ne yalancıymış* ne kadar Türk düşmanıymış! diyerek pişman oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nihayet bizi serbest bıraktılar ![]() ![]() ![]() ![]() Benim gözlerim dolu dolu ihtiyara bakarken o devam etti: Talihin cilvesine bakın ki* o zaman ölmek üzere iken yaralarımı iyileştirerek* sıhhate kavuşmama çaba sarf eden Türkler idi ![]() ![]() ![]() ![]() Ne garip değil mi? Avustralya 'dan Amerika'ya gelirken bir Türk ile karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim ![]() ![]() ![]() Peşinden nemli gözlerle —Bana adınızı söyler misiniz?" dedi ![]() —Ömer" cevabını verdim ![]() —Peki* niçin Ömer ismini vermişler sana? —Babam Müslümanların ikinci halifesinin isminden ilham alarak bana Ömer adını vermiş ![]() —Senin adın Müslüman adı mı? —Evet* Müslüman adı deyince yüzüme baktı* doğrulmak istedi ![]() ![]() ![]() —Senin adın güzelmiş ![]() ![]() —Olsun dedim ![]() —Peki* doktor beni Müslüman eder misin? Müslüman olmak zor mu ?" Şaşırdım* nasıl da birdenbire Müslüman olmaya karar vermişti ![]() ![]() ![]() —Tabii dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mırıldandı: —Siz Müslümanlar tespih çekersiniz* bana da bir tespih bulsan da ben de yattığım yerden tespih çekerek Allah'ımı ansam olur mu? Bu sözden de anladım ki dedelerimiz savaş esnasında Hakk'ı zikretmeyi ihmal etmiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() —Beni yalnız bırakma olur mu? —Ne gibi Ömer amca? —Ara sıra gel de bana İslamiyeti anlat! Sen çok güzel şeylerden bahsediyorsun ![]() ![]() O günden sonra her gün yanına gittim* bildiğim kadarıyla dinimizi anlattım ![]() ![]() -Doktor Ömer* lütfen 217 numaralı odaya gelin! Hemen yukarı çıktım ![]() Ömer amcanın odasına vardığımda gördüğüm manzara aynen şöyleydi: Sağ elinde tespih* açık duran sol kolunun pazusunda dövme Türk bayrağı* göğsünde imanı ile koskoca Anzaklı Ömer son anlarını yaşıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Çanakkale gazisi görmüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|