Pepeçura(Karadenize Özgü Bir Tatlı) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pepeçura(Karadenize Özgü Bir Tatlı)Malzemeler: Uç kilo siyah kokulu üzüm, bir su bardağı mısır unu, şeker Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur Yapılışı:Üzümler ezilir, şırası alınır Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un, yavaş yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler Pepeçura, pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|