Ayva Tatlısı Vişneli Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlısı Vişneli TarifiAyva Tatlısı Vişneli Tarifi Malzemeler 4 ad ayva, 200 gr vişne, 200 gr toz şeker, 1 pk vanilya, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, Dilerseniz 1-2 ad karanfil, Üzeri için kaymak ve badem kırığı, Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüp ortalarını temizleyelim Kapaklı bir tencereye koyup üstlerine 1 çay bardağı toz şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ve yeterince kaynar su koyup 7-8 dakika yumuşayıncaya kadar pişirip ayvaları bir tepsiye alalım tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, vanilyayı yarım çay bardağı toz şeker ve nişastayı koyup pişirelim Ayvaların içine vişneli harcı yerleştirelim Dilerseniz yanına kaymak yada krem şanti koyup üzerini file badem ile süsleyip servis edelim Afiyet |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|