Fırında İncirli Helva

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında İncirli Helva



Fırında İncirli Helva

6 adet elma
10 kuru incir
1 bardak şeker
1 bardak su
1 çay fincanı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tereyağı

Su bir kapta kaynatıldıktan sonra içine incirler atılır ve 15 dakika kadar beklenir Kaptaki su süzülür ve incirlerin sapları alınarak 4 parçaya bölünür Elmalar, yıkandıktan sonra ortası oyulur, incir ve cevizle doldurulur Pekmez şekerle karıştırıldıktan sonra her elmanın üzerine bir kaşık dökülür Elmaların üzerine de eşit miktarda tereyağ bırakılır Sıcak suyun içine de arta kalmış olan şeker ve pekmez atılır Bu karışım da elmaların aralarına dökülür Orta ısılı fırında yarım saat pişirilir Yarım saat sonra fırının ısısı çoğaltılır ve kapak çıkarılır Şurup, zaman zaman elmaların üzerine dökülürse elmalar hem pişer, hem kızarır Servisi sıcak ya da soğuk olarak, istenirse krem şantiyi ile birlikte yapmak mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.