İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi



İtalyan Usulü Muzlu Elmasiye Tarifi

375 gr süt
175 gr toz şeker
15 gr patates unu
6 yumurta sarısı
6 tane olgun muz
6 jelatin yaprağı
300 gr krem şanti

Bir tencereye, 6 adet yumurta sarısı, 175 gram toz şeker koyarak, telle 5 dakika dövülür, sonra buna, önce 15 gram patates unu ya da nişasta katılarak bir iki karıştırıldıktan sonra, kaynar bir halde 375 gram da süt katılır, sonra tencere ateşe oturtularak, krema kaynar bir hal alıncaya kadar kuvvetlice telle dövmek suretiyle pişirilir Bundan sonra bu kremaya, on beş dakika soğuk suda yatırılmış ve sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 6 adet jelatin yaprağı katarak iyice karıştırılır ve ateşten alınarak, karıştırmak suretiyle iyice soğuması sağlanır
Krema iyice soğuyunca buna, 300 gram şantiy kreması ile, iyice ezilerek püre haline getirilmiş 2 adet de muz katılarak, iyice karıştırıldıktan sonra, bir kalıba dökülür, buz arasında ya da buzdolabındaki buzluğun altında 2 saat donmaya bırakılır
Bavaruaz iyice donunca, kalıbın etrafı bıçakla hafifçe sıyrıldıktan sonra bir iki saniye kadar ılıkça suya sokulup çıkarılmak suretiyle jölenin kalıba yapışıklığı giderilir, sonra da alt üst edilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.