Frambuazlı Puding Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Puding TarifiFrambuazlı Puding Tarifi Malzemeler; 1 kg süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır 1 yemek kaşığı buğday nişastası Üzerindeki Sos 1 su bardağı frambuaz (Dondurulmuş) Yarım su bardağı toz şeker (Şekerin miktarı arzuya göre değişir) 1 yemek kaşığı mısıry nişastası 1 su bardağı su Yapılışı; Sütü tencereye alıyoruz kalan tüm muhallebi malzemesini karıştırıp çırpıcı yardımıyla topaklar kaybolana dek karıştırıyoruz Ocağın altını orta hararette açıp karıştıra karıştıra muhallebiyi pişiriyoruz Piştikten sonra cup bardaklarına paylaştırıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra sosu pişiriyoruz Sos malzemelerinin hepsini bir tencereye alıp yavaş yavaş karıştırıp fokurdamasını sağlıyoruz Nişastanın bulanıklığı gidipte sos şeffaf bir görünüm alınca altını kapatıp 1-2 dk kadar bekliyoruz Sosumuz hazır Bu sosu dondurmaların üzerine de dökebilirsiniz Pudingimizi bu sosla süsleyebiliriz Afiyet Bal Şeker Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|