Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi 1/2 kg tel kadayıf 3/4 bardak margarin Şurup için: 2 bardak toz şeker 1 tatlı kaşığı limon 1,5 bardak su Muhallebi için : 1 kahve fincanı pirinç unu 1,5 kg süt 3/4 kahve fincanı nişasta 1,5 bardak toz şeker 2 yumurta biraz tuz 2 çorba kaşığı portakal kabuğu reçeli Kadayıfın sert kısımları ayrılıp didiklendikten sonra, yarısından fazlası içi yağlanmış bir tepsiye, kenarlarından taşırarak döşenir Yalnız, tepsi pek küçük olmamalıdır Zira kadayıf ince bir tabaka halinde döşenmelidir Öte yandan tencereye süt, şeker ve bir tutam da tuz koyulur Kaynayınca, yarım bardak suyla karıştırılarak bulamaç haline getirilir, pirinç unu, nişasta karışımı ilâve edilir ve devamlı karıştırılır Muhallebi iyice pişip, kaşıktan düşmeyecek koyuluğa gelinceye kadar devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir Sonra kıyar gibi incecik kesilmiş yumurtaların sadece sarıları ve reçel ilâve edilip karıştırıldıktan sonra indirilir ve 5 - 6 dakika kadar karıştırılarak soğutulduktan sonra tepsideki kadayıfın üzerine dökülür Kalan kadayıf üzerine koyulur Tepsinin kenarlarından taşanlar da üzerine örtülüp muhallebi iyice kapatılır En azından bir saat süreyle soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra, yağ fındık iriliğinde parçalar halinde kadayıfın üzerine koyulur Orta ısılı fırında nar gibi olana kadar kızartılıp çıkarılır O soğurken, yanda şurup için yazılı malzemeyle koyuca bir şurup kaynatılır Ve soğumuş olan kadayıfın üzerine dökülür Bir - iki saat sonra tatlı iyice soğuyunca dilimlenerek servis yapılır |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi Gerekli malzeme: 500 gr tel kadayıf 200 gr tereyağı veya margarin 1,5 lt süt 250 gr tozşeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 kahve fincanı buğday nişastası 2 yumurta sarısı 1 tutam tuz Şerbet için: 500 gr toz şeker Yarım litre su 1 çorba kaşığı limonsuyu Üzerine serpmek için; yeşil fıstık veya ceviz Bir tencereye süt, şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarıları ve tuz koyup iyice çırpın Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın 2 Şerbetini hazırlamak için de bir tencerede su ve şekeri kaynatın Limonsuyu ekleyip bir kez daha kaynatın ve soğumaya bırakın Şerbetini hazırlamak için de bir tencerenin içinde su ve şekeri kaynatın Limon suyu ekleyip biraz daha kaynatın ve soğumaya bırakın Yağı eritip ılımaya bırakın Bir çorba kasesini kullanarak kasenin içini kaplayacak miktarda kadayıfı kasenin içine yerleştirin Ortasına 2-3 kaşık kadar muhallebi (krema) doldurup kadayıfı kenarlarından toplayarak kapatın Yağlanmış fırm tepsisine kaseyi kapatarak kadayıf topunu çıkarın İşlemi tekrarlayarak içi kremalı kadayıf toplarını fırın tepsisine yerleştirin t Eritilmiş margarini kadayıfın üzerine gezdirerek döküp tepsiyi 160 derece firma verin Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın Hazırladığınız ılınmış şerbeti üzerlerine döküp soğumaya bırakın Ceviz veya fıstıkla süsleyip servis yapın |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi 500 gr tel kadayıf 4 su bardağı süt 1 kahve fincanı tozşeker 6 kahve fincanı pirinç unu 2 kahve fincanı nişasta Yarım su bardağı su 2 yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve fincanı portakal kabuğu reçeli 2 kahve fincanı margarin Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 28 cm çapındaki bir fırın tepsisinin içini ve kenarlarını yağlayın Tel kadayıfın yarısından azını ayırıp kalan kadayıfı, kenarlarından taşacak şekilde tepsiye yerleştirin Sütü tencereye alıp tozşeker ve ekleyerek kaynatın Pirinç unu ve nişastayı ayn bir kapta suyla eritin, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin Muhallebi kıvamını alıncaya dek kanştırarak pişirin Yumurta sarılarını bir kasede çırpın Reçeli ekleyip karıştırın ve yavaş yavaş muhallebiye ilave edin 2 dakika daha kanştırıp ateşten alın 5-6 dakika bekletip tepsideki kadayıfın üzerine dökün Dışa taşan ve ayırdığınız kadaları üzerini kapatın Margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin Orta ısılı fınnda pişirin Şerbeti kaynatıp soğuk kadayıfın üzerine dökün |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf Tarifi500 gr kuru kadayıf 1 çay bardağı ceviz 3 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı Yonca yağ 3 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta Vanilya 6 yemek kaşığı şeker Önce muhallebimizi hazırlıyoruz bunun için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı kaynayana kadar karıştırıyoruz sonra soğuması için kenara alıyoruz Geniş bir teflon tencereye kadayıf şeker yağ ve kırılmış cevizimizi koyup ocağımızı yakıyoruz kadayıflar kızarana kadar sürekli karıştırıyoruz güzel karışmazsa kadayıflar yanabilir soğuduğunda kadayıfların yarısını sevis tabağına döküyoruz sonra muhallebimizin tamamını döküp kalan kadayıflan üstüne serpiyoruz ister dilimleyerek isterseniz servis tabağında servis ediyoruz |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf TarifiHeponizin elerien saglik cok guzel tesekurler |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf Tarifigüzelmiş canım çekti |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf Tarifi250 gr kadayıf 1 su bardağı ceviz içi 1/2 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı nişasta 1 yumurta 1 paket vanilya 1 kutu krema Üzeri için: Carte dOr Classic Vanilya Taze nane yaprağı Kadayıfları didikleyerek küçük küçük doğrayın ya da 1 saate yakın buzlukta sertleşmesi için bekletin, daha sonra doğrayın Büyük boy bir tencerenin içine yağ + şeker + kadayıfı alarak tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Kavurma esnasında eriyen şeker ve yağ kadayıfa yapışarak sulu bir görüntü alacak, kavurdukça bu görüntü değişecek Ne kadar çok kavurursanız lezzetini o kadar arttırırsınız Kavurma işleminin sonlarında cevizi ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun Cevizin ve kadayıfın kokusu birbirine iyice karışmasını sağlayın ve bir kenarda bekletin Muhallebi için krema ve vanilya harici malzemeyi tencereye alın Tel çırpıcıyla karıştırarak muhallebiyi göz göz olana kadar kaynatın Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek mikserle çırparak ılıtın Ilıyınca kremayı ekleyerek tekrar çırpın, kremayı muhallebiye yedirin Eğer muhallebi sıcakken kremayı eklerseniz muhallebinin kıvamı cıvıklaşır, buna dikkat edin Servis için tepsi veya kup kullanabilirsiniz Tepside hazırlarsanız dilim olarak sunacağınızdan muhallebinin kıvamı önemli Kupların dibine 2 – 3 yemek kaşığı kadayıf koyun Üzerine muhallebi tekrar 2 – 3 kaşık kadayıf tekrar muhallebi ve kadayıf koyarak kupları hazırlayın Ve tabii ki üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile sunumunuzu ve lezzetinizi katlayabilirsiniz |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf TarifiMuhallebili Kadayıf Tarifi Malzemeler 350 g kadar tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ 5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için: 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 paket sıvı krema(200ml) Yapılışı Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz) Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın) Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor |
Muhallebili Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Kadayıf Tarifiçok hoş görünüyortşk |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|