Espresso Parfesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Espresso Parfesi Tarifi



Espresso Parfesi Tarifi

Krokan için:
70 gr şeker
50 gr badem

Parfe için:
70 gr şeker
30 gr espresso kahve çekirdeği
1/2 adet çubuk vanilyanın özü
4 adet yumurta sarısı
200 ml krema

Tarçınlı cipsler için:
6 yaprak Çin böreği yufkası
1 çay kaşığı tarçın
50 gr pudra şekeri

Krokan için: Şekeri bir tencerede karamelize edin, bademleri ilave edip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Krokanı fırın kağıdının üstüne dökün Sertleşince keskin bir bıçakla 1/2 cm büyüklüğünde parçalara doğrayın
Parfe için: Şekeri 100 ml su ile kaynatın Espresso çekirdeklerini ilave edin ve kısık ateşte 2 dakika daha kaynatın Ateşten alın ve 2 saat bekletin
Hazırladığınız şurubu ince bir süzgeçten geçirip karıştırma kasesine alın Vanilya özü ve yumurta sarılarını şuruba ekleyin, benmaride krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Kanşımı soğuk su dolu bir kabın içine oturtup tekrar çırpın ve buzdolabında bekletin
Parfe kalıpları için: Fırın kağıdından 25x25 cm ebadında 4 kare parça kesin ve çaprazlamasına ikiye bölün
Elde ettiğiniz üçgen parçaları külah haline getirip ataçla tutturun Külahlan açık kısımları yukarı gelecek şekilde ayaklı bardaklara yerleştirin
Kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve azar azar parfe karışımına ekleyin Krokanları ilave edip karıştırın Karışımı külahlara doldurun ve donması için en az 5 saat derin dondurucuda bekletin
Tarçınlı cipsler için: Yufkaları 1 cm eninde şerit kesin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye eşit aralıklarla dizin Tarçın ve pudra şekerini karıştırın, şeritlerin üstüne bol miktarda serpin
Yufkaları önceden 180°C'de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 8-12 dakika altın rengini alıncaya kadar karamelize edin Fırından çıkartın ve soğuması için bekletin
Parfenin üstünden kağıt külahları çıkartın Tarçınlı cipsler ile birlikte tatlı tabaklarına yerleştirin ve servis yapın

Not: Karamelize etmek şekerin tadının ve renginin ısı ile değişmesini anlatmak için kullanılır Ancak bu işlemi yaparken şekeri gerektiğinden çok pişirmememek gerekir Dolayısıyla şeker eriyip bal renginden akik rengine dönüştüğünde ateşten almalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.