Kıtır Kayısı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıtır Kayısı Tatlısı Tarifi



Kıtır Kayısı Tatlısı Tarifi

Yarım kg gün kurusu kayısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 su bardağı ceviz

Kayısılar suda bekletilir ve güzelce yıkanır Tencereye tereyağı konur, eriyince kayısılar atılır ve birkaç dakika kavrulur Sonra şeker ve su ilave edilir Kapak kapatılır 10 dakika pişirdikten sonra kapak açılır, ateşin harı arttırılır, kayısılarda su kalmayana kadar pişirilir Ateşten alınır, soğyunca servise çekilir, üzerine ceviz serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.