Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Telkadayıf TarifiPekmezLi TeLkadayıf Tarifi 8-10 kişilik Gerekli malzeme: 200 gr tel kadayıf, 100 gr tereyağı 1 su bardağı antepfıstığı 1 kahve fincanı üzüm pekmezi Şurup malzemesi: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Tereyağı ile pekmezi iyice karıştırın 30 cm çapındaki bir tepsiye bu karışımın dörtte üçünü yayın Tel kadayıfı ufalayıp yarısını tereyağı pekmez karışımının üzerine yayın Antep fıstıklarını serpin ve kalan kadayıfı üzerine yayarak kapatın Tepsiyi orta ısıya ayarlanmış fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Tepsiyi fırından çıkarıp kadayıfı ters-yüz etmek üzere bir kenara alın Boşaltmış olduğunuz tepsiye kalan tereyağ-pekmez karışımını yayın Kadayıfı kızarmış kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin Şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip ateşten alın, soğumaya bırakın Fırından sıcak olarak çıkardığınız kadayıfın üzerine şurubu soğuk olarak dökün Şurubunu çekince dilimleyip soğuk olarak servis yapın |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Telkadayıf TarifiPekmezLi TeLkadayıf Tarifi 1 kg tel kadayıf 1,5 paket tereyağı 1 çay bardağı pekmez İçi için: 1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı Şerbet için: 6 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1 limon suyu Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır Üzerine pekmez eklenir, karıştırılır Tel kadayıf ve pekmezli yağ didiklenerek karıştırılır Kadayıfın yarısı bastırarak tepsiye yerleştirilir Üzerine fıstık yerleştirilir Kalan kadayıf bastırarak yerleştirilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilir Sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir Şerbeti çekince kare kare kesilerek servise sunulur |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Telkadayıf Tarifipekmez dut pekmezi mi?Üzüm pekmezi mi? |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Telkadayıf Tarifikadayıf geneLde üzüm pekmeziyLe oLur diye biLiyorum |
Pekmezli Telkadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Telkadayıf Tarifiheee nasıl lezzetli oluyor mu? tadan var mı? |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|