Beşamel Soslu Erişte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Erişte Tarifi



Beşamel Soslu Erişte Tarifi

1/4 su bardağı zeytinyağı

500 gr erişte

3 su bardağı beşamel sos

180 gr (1+1/2 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş)

Harcı:

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 iri soğan (ince kıyılmış)

500 gr çiğ tavuk eti (ince kıyılmış)

500 gr dana kıyması

30 gr (1/4 su bardağı) un

250 gr (1 1/4 su bardağı) tavuk suyu

1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi (istenirse)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

250 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş)

500 gr ıspanak (pişirilmiş ve süzülmüş)

3 çorba kaşığı krema (istenirse)

Harcı hazırlamak için büyük bir tencerede 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca, soğanları koyup ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar yumuşayıp pembeleşene kadar kızartınız

Kıyılmış tavuk ve dana kıymasını ekleyip ara sıra karıştırarak 5 dakika, hafif pembeleşene kadar kızartınız

Unu, tavuk suyunu, hindistancevizi rendesini (istenirse), tuzu ve karabiberi ekleyip ateşin altını açarak karışımı kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp 30 dakika, ara sıra karıştırarak pişiriniz Mantar ve ıspanakları ekleyip 30 dakika daha pişiriniz

Kremayı (istenirse) katıp tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakınız

Büyük bir tencereye yarısına kadar su ve 1/4 su bardağı zeytinyağının yarısını koyup harlı ateşte kaynatınız Erişteleri koyup çok yumuşatmadan haşlayınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız Hafifçe yağlanmış, ateşe dayanıklı büyük bir cam keseye bir kat erişte döşeyiniz Üstüne hazırladığınız harçtan bir kat düşeyiniz Beşamel sos ve kaşar peyniri rendesinden de birer kat döşeyip bütün malzeme bitene kadar katlar yapmağa devam ediniz (en üst kat erişteden olmalıdır) Eriştenin üstüne bolca kaşar peyniri rendesi serpiniz Kabı fırına sürüp, 45 dakika-1 saat pişirdikten sonra çıkarınız Erişteyi 7,5 cm'lik karelere kesiniz Spatulayla alarak servis tabağına döşeyip servis ediniz

Not: Geleneksel bir İtalyan yemeği olan beşamel soslu erişte, yanında yeşil salata ile servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.