Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru)



1 ölçü yaprak hamuru

1 adet yumurta (akı peynir içine sarısı üstüne)

İçi için:

250 gr beyaz peynir

½ demet dereotu- maydanoz

1 Bir ölçü yaprak hamuru gereçleriyle hamuru hazırlayın

2 Fazla tuzu çıkarılmış peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu ve 1 yumurta akıyla karıştırın Hamuru 3-4 mm incelikte açın; 8-10 cm karelere bölüp ortalarına birer kaşık iç koyun ve üçgen şeklinde kapatın Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürün

3 Börekleri önce kızgın fırında 10 dakika, sonra orta ısıda 15-20 dakika daha pişirin

Not: Yaprak hamurunu önce sıcak fırında pişirmeniz gerekir Aksi halde yayılır, yağları çıkar ve iyi kabarmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.