Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muska Böreği Tarifi (Milföy Hamuru)1 ölçü yaprak hamuru 1 adet yumurta (akı peynir içine sarısı üstüne) İçi için: 250 gr beyaz peynir ½ demet dereotu- maydanoz 1 Bir ölçü yaprak hamuru gereçleriyle hamuru hazırlayın 2 Fazla tuzu çıkarılmış peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu ve 1 yumurta akıyla karıştırın Hamuru 3-4 mm incelikte açın; 8-10 cm karelere bölüp ortalarına birer kaşık iç koyun ve üçgen şeklinde kapatın Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürün 3 Börekleri önce kızgın fırında 10 dakika, sonra orta ısıda 15-20 dakika daha pişirin Not: Yaprak hamurunu önce sıcak fırında pişirmeniz gerekir Aksi halde yayılır, yağları çıkar ve iyi kabarmaz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|