Cevizli Hamurpare Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Hamurpare Tarifi



Cevizli Hamurpare Tarifi

1 paket margarin
1 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Üzeri için:
30 adet bütün iç ceviz

Önce şerbet yapılır, soğumaya bırakılır Margarin eritilir, ılıtılır Üzerine yumurta ve şeker eklenir, çatalla çırpılır İrmik, kabartma tozu ve bütünleşmiş hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur Sonra ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye az aralıklarla dizilir Hamurların üzerine bütün cevizler bastırarak yerleştirilir Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.