Kaymakzade Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymakzade Tarifi



Kaymakzade Tarifi

2 adet yufka
1 rulo kaymak
1 su bardağı antep fıstığı

Kızartmak için:
yağ

Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet kaynatılır, soğutulur İlk yufka serilir, yüzeyine kaymağın yarısı sürülür Sonra dövülmüş fıstığın yarısı serpilir Rulo yapılır, ortaya gelince kesilir, kalan kısım da rulo yapılır Sonra rulolar iki parmak eninde kesilir Diğer yufka da aynı şekilde yapılır Tatlılar kızartılır, bir tepsiye dizilir Üzerine soğuk şerbet gezdirilir 1 saat sonra ikram edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.